Een passend antwoord op ouderregistraties, alle gegevens van en over ouders en verzorgers op één plek
gegevens van ouders in één overzicht;
gescheiden ouder- en kindregistratie;
eenvoudig in gebruik;
geschikt voor gebruik op desktop, tablet en mobiel;
tijdsbesparing voor JGZ-professionals
De slimme communicatietool tussen ouders en JGZ
De uitdagingen van JGZ
Het takenpakket van JGZ is steeds uitgebreider en uitdagender. Om preventiever, gerichter en passender zorg aan te bieden, is de gespreksmodule Digitaal Gesprek ontwikkeld. Dé slimme communicatietool tussen ouders en JGZ. Deze tool is beschikbaar voor ouders via Mijn Kinddossier, voor JGZ-professionals via KD+.
Digitaal Gesprek:
Meer weten over de Digitaal Gesprek module?
Neem contact op met één van onze consultants Frans Koopmans (Frans.Koopmans@topicus.nl) of Sharda Kraaijeveld (Sharda.Kraaijeveld@topicus.nl). Of bel naar 0570-662662. Zij maken graag een afspraak voor een demo bij jouw organisatie.
het zorgnetwerk benutten met KD+
Goede zorg voor kinderen valt of staat met het verantwoord delen van informatie. Ons digitaal dossier jeugdgezondheidszorg (DD-JGZ) is daarom volledig gericht op verantwoorde samenwerking tussen zorgverleners, gemeentelijke instanties, jeugdigen & ouders.
Met het jeugddossier heb je alle relevante informatie van het kind op één scherm, waar en wanneer dat nodig is. Alles wat je nodig hebt, is internet. Je richt zelf de prettigste werkwijze in en kunt het dossier zo uitgebreid maken als jouw organisatie nodig vindt. Zo minimaliseren we de administratieve last, waardoor er meer tijd overblijft voor zorg.
Om KD+ zo goed mogelijk op aan te laten sluiten op het werkproces, zijn er modules die je op verzoek kunt toevoegen of weghalen. Wie er beschikking heeft over welke module kun je per medewerker inrichten. Zo krijg je toegang tot de juiste informatie op het juiste moment.
Is jouw JGZ-organisatie klaar voor de toekomst?
Met het Preventus Ouderdossier is jouw JGZ-organisatie voorbereid op de toekomst. Het Ouderdossier biedt een gestructureerde gegevensvastlegging van en over ouders die voldoet aan de AVG wetgeving.
De mogelijkheid tot het maken van rapportages en het uitwisselen van gegevens tussen systemen en organisaties, maakt het Ouderdossier een zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem.
Daarnaast is het Preventus Ouderdossier ‘futureproof’; gegevens van externe programma’s gericht op ouders en gezin (bijvoorbeeld Stevig Ouderschap of Voorzorg) kunnen indien nodig in het Ouderdossier vastgelegd worden.
Waarom een apart ouderdossier?
De registratietaken van JGZ-organisaties voor ouders en verzorgers nemen steeds meer toe. De wettelijke eisen op het gebied van ouder– en kindregistraties, de invoering van de ‘22-weken vaccinaties’ van zwangere vrouwen in 2019 en het prenataal huisbezoek van kwetsbare zwangeren (vanaf juli 2022) hebben geleid tot de ontwikkeling van een speciaal ouderdossier; het Preventus Ouderdossier.
De voordelen van werken met het Preventus Ouderdossier
Alles in één overzicht
In het Preventus Ouderdossier kunnen dossiers aangemaakt worden voor zowel zwangeren, moeders, vaders als andere verzorgers. Alle onderwerpen die van belang zijn voor de zorg, staan in één helder overzicht.
Werkprocessen van de JGZ als model gebruikt
Door de werkprocessen van de JGZ als basis voor het Preventus Ouderdossier te gebruiken, biedt het dossier optimale ondersteuning aan de JGZ-professionals.
Registratie ouder en kind gescheiden
Registratie van oudergegevens en dossiervorming binnen het DD-JGZ is niet toegestaan. In het Preventus Ouderdossier zijn deze gegevens gescheiden van de gegevens van kinderen. Zo is het Preventus Ouderdossier ook geschikt voor een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).
Eenvoudig te benaderen
Het Preventus Ouderdossier is een op zichzelf staand en zeer gebruiksvriendelijk product.
De koppeling met KD+ maakt het voor de JGZ-professional heel gemakkelijk om tussen kind- en ouderdossier te wisselen.
Optimaal in mobiel gebruik
De mobiele versie van het Preventus Ouderdossier is zeer geschikt voor gebruik tijdens huisbezoeken en levert de JGZ-professional een aanzienlijke tijdsbesparing op.
Middels de slimme vragenlijsten module, Topform, wordt de gehele keten ondersteund als het gaat om gezondheidsonderzoeken. De tool maakt het mogelijk om de doelgroep in beeld te krijgen, te bereiken en te beheren.
De vragenlijsten zijn gemakkelijk op te bouwen, gebruiksvriendelijk voor de jeugdigen en zetten direct acties (zowel voor de jeugdigen als de professional) in gang waar nodig.
Benieuwd hoe andere JGZ organisaties de slimme vragenlijsten inzetten voor gezondheidsonderzoeken?
Regionale infectiebestrijding vereist, als het om kinderen gaat, samenwerking van de JGZ, GGD en de gemeente. Om deze samenwerking te ondersteunen en te voldoen aan het vastgestelde vaccinatieprogramma's, bieden wij diverse oplossingen.
Vaccinaties:
Ondersteuning van de vaccinatieregistratie; o.a. door voorinvulling en attenderingen op ontbreken van toestemmingen of afwijkingen.
Hielprik:
Inzicht en overzicht van bij welke kinderen een hielprik moet worden afgenomen en bij welke dit al is gebeurd.